Android Ortam Hazırlama(Android Seri 1)
Merhaba arkadaşlar, daha önceleden android ile ilgili yazılar yazdığımı, fakat bunların bir bütünlük içerisinde olmadığını farkettim. Daha sonrasında ise bunları bütün bir dersler dizisi haline getirmeye karar verdim. Bunun sonucunda da şuan okuduğunuz ilk bölümü açıklamaya karar verdim.
Öncelikle android geliştirme ortamımızı nasıl oluşturduğumuzdan bahsedelim. Şu an Windows işletim sistemi kullandığım için Windows ortamına kurulumu anlatacağım. Farklı bir işletim sistemi kullanırsam ileriki tarihlerde, aynı şekilde o ortamlara da kurulumu ekleyeceğim.
İlk olarak, şuradan Android Studio’ yu install edelim. Sözleşmeyi kabul edip indirelim.
İndirme işlemimizi tamamladıktan sonra kuruluma geçebiliriz. “Welcome To Android Studio Setup” ekranında ‘next’ butonunu tıklıyoruz. Android Studio, Android SDK tik işaretlerini kontrol edelim. Virtual device için ben Genymotion’ ı kullanıyorum. Bir sonraki yazımda onun da kurulum şeklini anlatacağım.Ama kurulum yapılmasını istiyorsanız siz onu da tıklamanız gerekecek. Performance tiki de işaretli kalsın. Tekrar ‘next’leyelim. Karşımıza bir sözleşme gelecektir. ‘I Agree’ diyerek sözleşmemizi kabul edelim. Ardından karşımıza bu kez sdk ve Android Studio’ nun kurulacağı yerler gelecek. Bunları değiştirmek istersek ‘Browse’ butonuyla yeni path oluşturabiliriz. Configuration Setting ekranındaki değerleri değiştirmemize gerek yok. Özel kurulum yapılacaksa bu değerlerle 512 Mb 1 Gb arasında oynamalar yapabiliriz. Sonraki ekranda ‘Install’ butonunu tıklayalım ve indirilmesini bekleyelim. ‘Start Android Studio’ işaretli bir şekilde ‘Finish’ butonunu tıklayalım. Daha sonrasında Android Studio açılacaktır.
Android Studio’ da android app oluşturmak için JDK, SDK yüklü olması lazım. JDK yüklemek için
bu linkten işletim sisteminize uygun olanı yükleyebilirsiniz.
Daha sonrasında açılan Android Studio ekranında ‘Start A New Project’ i tıklayalım. Daha sonrasında açılan ekranda SDK Manager’ ı çalıştırmak için kj butonunu tıklayınız. ‘Default Setting’ ekranı açılacaktır. Ekranın altındaki ‘Launch Standalone Sdk Manager’ a tıklayınız.
Açılan ekranda Android toollarını ve sürümleri işaretleyerek indirmek istediğiniz sdkları seçip install’ a tıklayalım. İndirme işlemleri tıklandıktan sonra kurulum kısmını bitirmiş oluyoruz. Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle.